Eerste informatieavond in Tzum geslaagd

Dinsdag 3 maart was de start van de leden- en klantenwerving voor de nieuwe Buurtmolen in Tzum. De eerste informatieavond vond plaats in dorpshuis ‘de Moeting’ te Tzum met zo’n 100 geïnteresseerden. Van energiecoöperatie Toer U.A. hebben wij samen met stichting MAST en Greenchoice de belangstellenden ingelicht over de plannen om aan het eind van 2020 een nieuwe windmolen te plaatsen. Deze komt op de locatie van de ‘oude’ dorpsmolen van Tzum. Zo’n 700 deelnemers kunnen straks stroom afnemen en mede-eigenaar worden van een windmolen van Emergya Wind Technologies B.V. Er is geen investering nodig van de leden om toch voordeel te genieten. De eerste informatieavond vond plaats in Tzum, maar zal op een aantal andere plaatsen (o.a. Achlum, Franeker en Harlingen) worden herhaald. Want hoewel de buurtmolen in Tzum komt te staan, door de postcoderoosregeling kunnen ook aanliggende dorpen/steden hier van mee profiteren. Een unieke kans! Meer informatie en deelname via www.buurtmolentzum.nl

Op 3 maart 2020 bezochten zo’n honderd belangstellenden de eerste informatieavond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.